Handleiding Kampeermanager

Het content management systeem (CMS) van CampersCaravans.nl is geheel vernieuwd om u op een intuïtieve manier snel, eenvoudig en efficiënt één of meerdere kampeermiddelen op onze website in te voeren. Daarnaast kunt u alle gegevens over uw bedrijf optimaliseren. Een potentiële koper weet daarmee meer over de aanbieder wat uw verkoopkans ten goede komt.

De nieuwe kampeermanager stelt u ook in staat advertenties van campers, caravans of accessoires op verschillende manieren te promoten. Met een overzicht waar de statistische gegevens van uw advertenties staan gepresenteerd, kunt u zien op welke manier deze promotie de aandacht op uw aanbod vestigt.

Indien u een vraag heeft, neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder. Daarnaast blijven we het systeem doorontwikkelen, uw suggesties zijn daarvoor uitermate welkom. Komt u dus iets tegen wat voor verbetering vatbaar is, laat het ons weten.

Inloggen

Ga naar www.kampeermanager.nl en vul uw mailadres en wachtwoord in waarmee u bij ons bent ingeschreven. Indien u het wachtwoord vergeten bent, klik dan op de link rechtsonder de invulvelden en volg de instructies op het scherm. Met “Aangemeld blijven” aangevinkt hoeft u niet opnieuw in te loggen wanneer u tussendoor een andere site bezoekt.

DashboardNa het inloggen verschijnt uw persoonlijke dashboard. Hier kunt u voor een vijftal afdelingen kiezen om alles rond uw account en advertenties in te voeren of aan te passen. In het menu bovenaan de pagina kunt u nog kiezen om uit te loggen.

BedrijfsgegevensHier kunt u alle ter zake doende informatie over uw bedrijf invoeren of aanpassen. Ieder onderdeel heeft een icoontje of een knop om bijvoorbeeld een nieuw logo te plaatsen of om de openingstijden te veranderen. Na het invoeren of aanpassen klikt u op opslaan waarna het direct zichtbaar is op camperscaravans.nl. Vul dit onderdeel zo compleet mogelijk in. Potentiële kopers van uw campers, caravans of accessoires willen graag weten met wie zij zaken gaan doen. Geef voor dit onderdeel daarom ook uw merken, importeur- of dealerschappen en uw lidmaatschap aan bijvoorbeeld de BOVAG aan ons door. Uw accountmanager maakt dit gedeelte graag compleet.

Maak de pagina compleet

Hoe uitgebreider de informatie over uw bedrijf is, des te beter wordt u door Google gevonden. Dat geldt ook voor de diensten die uw bedrijf levert. Deze kunt u zelf in- of aanvullen. Staat uw dienst er niet bij? Laat het ons weten, dan passen we de lijst aan.

openingstijden

Uw openingstijden zijn vrij aanpasbaar. Wanneer u op specifieke dagen op afspraak open bent is dit ook aan te geven.

bedrijfsfilm

Tenslotte kunt u in het onderdeel bedrijfsgegevens ook uw bedrijfsfilm toevoegen met een YouTube link. Dit maakt het plaatje voor uw potentiële klanten compleet. Heeft u geen bedrijfsfilm? Ook hierin is Arimpex Media Service uw partner. We maken graag een presentatie van uw locatie en dienstverlening die niet alleen informatief is maar ook leuk om naar te kijken. Informeer naar de mogelijkheden bij uw accountmanager.

Advertentiebeheer

Dit gedeelte van het CMS heeft een nieuwe indeling en functionaliteit gekregen. U kunt hier nu bestaande advertenties aanpassen en op diverse manieren promoten. Hiervoor klikt u bovenaan de pagina op de knop “advertenties promoten”. U kunt daarna bij ieder kampeermiddel afzonderlijk of bij meerdere wanneer deze zijn aangevinkt, kiezen voor de promotie die u het beste past. Uw advertentietegoed dient hier wel toereikend voor te zijn. Wanneer dit niet het geval is kunt u dit eenvoudig opwaarderen.

Promoot uw advertentie

Met een topadvertentie staat uw advertentie een week lang bovenaan in de betreffende categorie op Camperscaravans.nl en/of op Campers.nl wanneer uw account op deze sites is ingesteld. Daarnaast kan de teller die weergeeft hoe vaak de advertentie bekeken is op 0 gezet worden. De advertentie kan hier ook omhoog geplaatst worden waarmee het bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. U kunt tevens instellen dat de advertentie automatisch omhoog geplaatst moet worden.

online/offline zetten

De knop “online/offline zetten” doet wat de tekst al aangeeft. Wanneer een advertentie offline gezet wordt beland deze in het archief. Door het archief te openen kunt u de advertentie definitief verwijderen. Per ongeluk deleten is daarmee uitgesloten. U kunt een advertentie ook op “verkocht” zetten. Dan is deze alleen nog zichtbaar op uw eigen site indien uw bedrijf over een Arimpex site beschikt met de juiste plugin. Door een advertentie die op verkocht staat in het archief te plaatsen verdwijnt deze ook van uw eigen site.

publiceer in ons magazine

De knop “advertenties in Camperscaravans magazine plaatsen” biedt de mogelijkheid uw advertentie in ons magazine te publiceren. De tekst en specificaties zijn hiervoor aanpasbaar. U kunt er verder voor kiezen om de advertenties in de Camperscaravans opmaak te plaatsen. Wanneer u uw aanbod meer wilt laten opvallen, is het ook mogelijk om dit in uw eigen huisstijl en opmaak te plaatsen. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw accountmanager.

op marktplaats.nl

Met de vierde knop bovenaan de pagina kunt u advertenties doorplaatsen op Marktplaats.nl. De kosten hiervan worden verrekend met uw eigen account op Marktplaats. Wanneer u vanuit Camperscaravans.nl een advertentie doorplaatst naar Marktplaats geldt een scherper tarief dan wanneer u dat zelf doet. Om hier het beste resultaat mee te behalen kunt u per advertentie de titel bewerken.

Nieuwe advertentie

Wanneer u een nieuwe advertentie wenst aan te maken kunt u dat in dit gedeelte doen. Kies hiertoe voor de juiste categorie. Nieuw hierin is de mogelijkheid om aanbod voor de verhuur in te geven.

Vul alle gegevens zo compleet mogelijk in. Voor een potentiële koper is dit namelijk wel zo prettig en dit is iets waarmee u uw verkoopkans vergroot. Ook de vindbaarheid van uw advertentie wordt hiermee verbeterd. Zodra alle gegevens zijn ingevuld kunt u onderaan de pagina een voorbeeld opvragen om te zien of alles goed staat en naar wens wordt weergegeven.

Met de knop Advertentie plaatsen is het nieuwe aanbod direct zichtbaar op camperscaravans.nl en, indien ingesteld, ook op campers.nl

Statistieken

In het onderdeel statistieken kunt u zien hoe uw advertenties presteren. Bovenaan de pagina ziet u een blok met algemene gegevens over alle advertenties. Daaronder ziet u een vijftal best presterende advertenties en een vijftal minder presterende plaatsingen. Met de eerder genoemde promotiemogelijkheden of door de tekst en foto’s aan te passen kunt u deze advertenties beter laten presteren.

Mijn account

Het onderdeel Mijn Account toont uw advertentie tegoed waarmee u een advertentie kunt promoten. Met de knop “tegoed beheren” kunt u een creditcard of ideal betaling verrichten om dit tegoed op te waarderen. De betaling wordt direct verwerkt en is daarmee meteen beschikbaar om uw aanbod bijvoorbeeld omhoog te plaatsen of om de teller op 0 te zetten.

Mijn abonnement

De knop “mijn abonnement” laat zien hoeveel advertenties u op basis van het afgesloten abonnement kunt plaatsen. Indien u hierin iets wenst te wijzigen kan dat in het onderste blok. Per website waar de advertenties op getoond worden kunt u het aantal verhogen of verlagen. Met de knop offerte opvragen ontvangt u het tarief wat bij de nieuwe overeenkomst past

facturen

Achter de knop “facturen” vindt u een overzicht van de facturen met specificatie die wij automatisch incasseren, de reeds verrichte betalingen en eventuele openstaande facturen. De periode waarover dit getoond wordt zijn de afgelopen 12 maanden. Facturen kunt u downloaden in PDF of UBL formaat. Laatstgenoemde is geschikt om op te nemen in een digitaal boekhoudprogramma.

Met het restylen van de kampeermanager en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten heeft u een verkooptool in handen die niet alleen de verkoopkansen van uw aanbod ten goede komt. Uw bedrijf en bijbehorende dienstverlening krijgt er een prominente notering in de zoekresultaten van de verschillende zoekmachines bij. Ons doel hiermee is het invoeren en beheren van advertenties voor u zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken en mee te werken aan het succes van uw onderneming. Komt u echter iets tegen wat verbetering behoeft, laat het ons weten. We leren graag en passen onze sites met genoegen daarop aan.